
Makarész Miklós szerk. - Kínai szakácskönyv
A ?Kínai szakácskönyv? Makarész Miklós szerkesztésében remek bevezetés a kínai
konyhaművészet sokszínű világába. Ez a kötet nem csupán receptek gyűjteménye,
hanem betekintést nyújt a kínai gasztronómia hagyományaiba, alapanyagaiba,
főzési technikáiba és étkezési szokásaiba is. A kínai konyha rendkívül
változatos: az ország óriási területe és sokféle népcsoportja miatt számos
regionális irányzat létezik, amelyek közül a legismertebbek az Anhui, Guangdong
(Kanton), Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Sichuan (Szecsuán) és Zhejiang
konyhái. Ezek mind sajátos alapanyagokat, fűszerezést és elkészítési módokat
alkalmaznak, így a kínai ételek tárháza szinte végtelen . A könyvben
megtalálhatók a legismertebb kínai fogások, például a pekingi kacsa, a különféle
wokban készült ételek, gőzölt batyuk, tavaszi tekercsek, csípős-savanyú levesek,
valamint számos húsos, halas és zöldséges recept. A szerzők részletesen
ismertetik a kínai konyhára jellemző főzési technikákat ? a keverve pirítást, a
gőzölést, a párolást és a gyors sütést ?, valamint a legfontosabb alapanyagokat
és fűszereket is. A kötet külön figyelmet fordít a kínai étkezési kultúra
bemutatására: az evőpálcika használatára, a tálalás szokásaira, a közös étkezés
jelentőségére és a hagyományos eszközökre, mint a wok vagy a bambusz pároló . A
recepteket lépésről lépésre, érthetően mutatja be, így azok is bátran
belevághatnak, akik most ismerkednek a távol-keleti ízekkel. A ?Kínai
szakácskönyv? ideális választás mindazoknak, akik szeretnék otthon is kipróbálni
a kínai konyha klasszikus és különleges fogásait, vagy mélyebben megismernék a
kínai gasztronómia kultúráját.
konyhaművészet sokszínű világába. Ez a kötet nem csupán receptek gyűjteménye,
hanem betekintést nyújt a kínai gasztronómia hagyományaiba, alapanyagaiba,
főzési technikáiba és étkezési szokásaiba is. A kínai konyha rendkívül
változatos: az ország óriási területe és sokféle népcsoportja miatt számos
regionális irányzat létezik, amelyek közül a legismertebbek az Anhui, Guangdong
(Kanton), Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Sichuan (Szecsuán) és Zhejiang
konyhái. Ezek mind sajátos alapanyagokat, fűszerezést és elkészítési módokat
alkalmaznak, így a kínai ételek tárháza szinte végtelen . A könyvben
megtalálhatók a legismertebb kínai fogások, például a pekingi kacsa, a különféle
wokban készült ételek, gőzölt batyuk, tavaszi tekercsek, csípős-savanyú levesek,
valamint számos húsos, halas és zöldséges recept. A szerzők részletesen
ismertetik a kínai konyhára jellemző főzési technikákat ? a keverve pirítást, a
gőzölést, a párolást és a gyors sütést ?, valamint a legfontosabb alapanyagokat
és fűszereket is. A kötet külön figyelmet fordít a kínai étkezési kultúra
bemutatására: az evőpálcika használatára, a tálalás szokásaira, a közös étkezés
jelentőségére és a hagyományos eszközökre, mint a wok vagy a bambusz pároló . A
recepteket lépésről lépésre, érthetően mutatja be, így azok is bátran
belevághatnak, akik most ismerkednek a távol-keleti ízekkel. A ?Kínai
szakácskönyv? ideális választás mindazoknak, akik szeretnék otthon is kipróbálni
a kínai konyha klasszikus és különleges fogásait, vagy mélyebben megismernék a
kínai gasztronómia kultúráját.

Adatlap
Ár: | 750 Ft |
Könyvkereső: | Szakkönyv |
Feladás dátuma: | 2025.06.25 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Makarész Miklós szerk. - Kínai szakácskönyv" című hirdetést látja. (fent)