Betöltés...

A hévízi hajószakács

A HÉVÍZ az egyetlen olyan magyar irodalmi folyóirat, amelynek állandó
gasztrokulturális rovata van: a Hajószakács. Műfajilag sokszínű írások jelennek
meg itt: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, hasnovellák, tárcák,
útirajzok, paródiák. És hogy miről szól ez a könyv? Mindenről, ami csak a
gasztronómia címszóba belefér. Balatoni halászléről és román miccsről, magyar
borról és a pécsi Mecseki Itókáról, a Rolling Stonesról és Petroniusról,
Careme-ről és Kun Béláról, zserbóról és kalácsról, kávéról és töltött
káposztáról, hamburgerről és sóletről, Gdanskról és Nápolyról, szalonnáról és
pacalról, birkapörköltről és thai levesről, Hamvas Béláról és Tarantinóról... A
kötet szerzői: Balogh Ádám, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Czinki Ferenc,
Darida Benedek, Fehér Béla, Fehér Renátó, Gálffy Zsuzsanna, Gerlóczy Márton,
Gundel Károly, Karafiáth Orsolya, Kinizsi Giusz Zoltán, Király Kinga Júlia,
Kling József, Körner András, Krasztev Péter, Nyáry Krisztián, P. Horváth Tamás ,
P. Szabó Dénes, Saly Noémi, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi, Szederkényi Olga,
Szív Ernő, Vágvölgyi B. András, Váncsa István Szerkesztette: Cserna-Szabó András
és Fehér Renátó

Tovább
Adatlap
Ár: 3.000 Ft
Könyvkereső: Szakács
 
Feladás dátuma: 2024.05.06
Eddig megtekintették 29 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

A hévízi hajószakács
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "A hévízi hajószakács" című hirdetést látja. (fent)