ÍGY LETTEM SÉF
Szerző: Sárközi Ákos HVG Kiadó, 2023 ?A főzés a világ legegyszerűbb dolga, ha
valóban merünk játszani!? Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a
tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai
gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a
formák végtelensége mindig magával ragadta ? nem véletlen, hogy számára az
ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze. A konyhán szakácsként
kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata,
kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte. A
csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg.
Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha
tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az
őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást ? 2014-ben
Michelin-csillagot kaptak. Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja
meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás
receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan
ételekét, amelyekért séf lett. A kötet adatai: Formátum: 238x280 mm Kötés:
keménytáblás Megjelenés éve: 2023 Terjedelem: 260 oldal
valóban merünk játszani!? Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a
tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai
gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a
formák végtelensége mindig magával ragadta ? nem véletlen, hogy számára az
ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze. A konyhán szakácsként
kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata,
kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte. A
csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg.
Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha
tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az
őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást ? 2014-ben
Michelin-csillagot kaptak. Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja
meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás
receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan
ételekét, amelyekért séf lett. A kötet adatai: Formátum: 238x280 mm Kötés:
keménytáblás Megjelenés éve: 2023 Terjedelem: 260 oldal
Adatlap
Ár: | 7.920 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.05.18 |
Eddig megtekintették 6 alkalommal |
A hirdető adatai
Könyv kereső rovaton belül a(z) "ÍGY LETTEM SÉF" című hirdetést látja. (fent)